Billedkunst

På Køng Idrætsfriskole undervises Lille-, Mellem- og Storegruppen periodevist i Billedkunst.

I Lillegruppen er Billedkunst således fast på skemaet henover nogle måneder. Herudover er der også inddraget Billedkunst både i vores "Tema" og i faget “Friluftsliv”.

I Mellemgruppen indgår Billedkunst som en del af faget “Håndværk ” og i Storegruppen er Billedkunst et valgfag. Se nærmere beskrivelse derunder. 

I Billedkunst skal børnene lære at udtrykke sig i billeder gennem skabende processer. De skal kunne arbejde fra ide til et produkt med æstetisk, håndværksmæssig og kommunikativ værdi. For at kunne det, skal de kunne mestre forskellige teknikker og materialer. Tegning – maleri – collage - skulpturelle former, skåret, sammensat og modelleret form. Igennem hele skoleforløbet søger vi, at det skabende billede skal være en del af hverdagen, gennem udstillinger og produkter der bruges i emneuger, lysfest og lignende. 

I Billedkunst ønsker vi at lære børnene materialelære, virkemidler og teknikker der hjælper dem med at udtrykke sig i billeder alene og sammen med andre. 

I Billedkunst er der plads og ro til fordybelse. Børnene lærer at give processen tid og at gøre produkterne helt færdige, så de kan være stolte af resultatet. Processen er åben som legen, og børnene får brug for iagttagelse, sanser, fantasi, inspiration og viden. 

Undervisningen i Billedkunst skal gøre eleverne i stand til at kunne:

  • lave egne billeder, og skulpturer
  • reflektere over kunsten og kulturens billeder med hensyn til teknik og komposition og udtryk
  • arbejde fra idé til proces til færdigt resultat
  • løse den kreative del i projektopgaverne i de store klasser
  • vælge teknik efter, hvilket udtryk der ønskes

Årsplan: Lillegruppen